Acasă World Uimitor! Mai mult de 3,5 miliarde de oameni traiesc inghesuiti pe 1%...

Uimitor! Mai mult de 3,5 miliarde de oameni traiesc inghesuiti pe 1% din suprafata planetei

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un studiu recent anunta cat de inghesuiti traiesc romanii. Aproape jumatate dintre familiile din Romania (46%) traiesc in una sau doua camere, dar situatia la nivel global este si mai bizara. Un antreprenor american a descoperit ca jumatate din populatia Terrei traieste „inghesuita” pe doar 1% din suprafata planetei, scrie Daily Mail.

Suprafata Pamantului este de 510.065.600 km², dintre care 148.939.100 km² (29,2 %) este reprezentata de uscat, impartit in 192 de state, pe teritoriul carora traiesc in prezent 7,125 miliarde de oameni.

Cu o suprafata atat de mare, Terra are o repartizare a populatiei bizara, este de parere Max Galka, un antreprenor ce a folosit mai multe informatii furnizate de NASA pentru a crea o imagine a impartirii oamenilor in diverse zone ale globului, noteaza Mediafax.

In scopul acestei cercetari au fost analizate 28 de milioane de astfel de celule, fiecare masurand in jur de trei mile (4,8 km). Celulele cu o populatie de peste 8.000 locuitori sunt colorate cu galben, ceea ce inseamna ca densitatea populatiei din acele zone este de aproximativ 900 de oameni pe kilometru patrat.

Zonele negre reflecta o populatie cu mai putin de 8.000 de locuitori si o densitate mai mica de 900 de oameni pe kilometru patrat. Globul este impartit in mod egal intre galben si negru, insa harta arata ca zonele galbene sunt prezente doar pe 1% din suprafata Pamantului. Potrivit ONU, majoritatea cresterilor populatiei planetei va avea loc in Africa pana in 2100, cu atat mai mult cu cat harta arata ca acest continent beneficiaza de o multime de spatiu disponibil pentru dezvoltare.

Dintre toate zonele lumii, cea mai ocupata pare a fi Cairo, cu o zona de 14,4 kilometri patrati ce reprezinta domiciliul pentru mai mult de un milion de oameni.

Pe de alta parte, cea mai ocupata insula din lume pare a fi Java, Indonezia, locuinta pentru 140 milioane de oameni pe un spatiu asemanator cu New York-ul.

Harta Europei realizata de Galka releva o repartitie echitabila intre zonele populate si cele mai putin populate. „Desi nu putem vorbi de o densitate a populatiei precum cea de pe continentul asiatic, Europa se remarca prin lipsa spatiului deschis. Spre deosebire de Asia, unde populatia pare sa se concentreze in anumite zone, in Europa pare sa existe o repartitie echitabila intre zonele populate si cele mai putin populate”, sustine antreprenorul amerincan.

In ceea ce priveste populatia globala in viitor, se preconizeaza ca aceasta va atinge 9,7 miliarde de oameni pana in 2100, in timp ce populatia Africii, ce masoara in momentul de fata 1,2 miliarde de oameni, va exploda si va ajunge la 5,5 miliarde de oameni.

Populatia Statelor Unite, in continua crestere, isi va mentine ritmul si se va mari cu circa 1,5 milioane de oameni in fiecare an, ajungand de la 322 milioane cat masoara acum la 450 milioane locuitori.

Cei de la Daily Mail au prezentat si un raport cu cele mai populate metropole (zone metropolitane) din lume, dupa cum urmeaza:

1. Tokyo, Japonia – 38 milioane locuitori.

2. Delhi, India – 25 milioane, insa ONU a anuntat ca populatia din aceasta zona va ajunge la 36 milioane pana in 2030.

3. Mexico City (Mexic), Mumbai (India) si Sao Paolo (Brazilia) – aproximativ 21 milioane locuitori fiecare.

4. Osaka, Japonia – in jur de 20 milioane locuitori.

5. Beijing, China – putin sub 20 milioane locuitori.

6. New York (SUA), Cairo (Egipt) – in jur de 18,5 milioane locuitori fiecare.