Acasă Stirile zilei Stiinta SECRETUL ROMANILOR, regasit in interiorul BUCEGILOR! „Tunelurile din Muntii Bucegi au...

SECRETUL ROMANILOR, regasit in interiorul BUCEGILOR! „Tunelurile din Muntii Bucegi au forma unui CAP DE LUP”!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Secretul romanilor se regaseste chiar in zona Bucegilor, nu degeaba turistii sunt atrasi de aceasta zona in fiecare zi, indiferent ca e vara, toamna, pramavara sau iarna. In aceste locuri legendele inca respira pe intreg tinutul Bucegilor. 

Pentru ca in zona Bucegilor trece un lant de drumuri subterane, cunoscute doar de cateva persoane la ora actuala. In vremuri de restriste, inca din vremea dacilor, obstile trimiteau femeile si copiii aici, trimiteau comorile ce le aveau si porneau la lupta impotriva invadatorilor. Pe sub munte se poate ajunge dintr-o parte in alta a muntilor.

Despre existenta tunelurilor aveau cunostinta numai sacerdotii daci si unii nobili, acestia din urma cunoscand doar anumite treceri strategige si nu pe toate. Ducand mai departe mostenirea spirituala a inaintasilor lor, preotii daci au transmis novicilor secretele trecerilor de sub pamant, secrete preluate de preotii crestini, paznici ai comorilor spirituale si nu numai, ale acestui popor si retransmise mai departe doar calugarilor virtuosi. Pentru ca aici, in interiorul Bucegilor, exista o parte din secretul existential al nostru, al romanilor, ca popor.

Pe vremea domnitorilor din dinastia Basarabilor si a celor de dupa ei, platoul Bucegilor era interzis oamenilor de rand. Acolo se antrenau ostile de elita ale domnitorului. Oare de ce, din toate locurile posibile din tara asta, domnitorii au ales ca loc de antrenament tocmai platoul Bucegilor? De ce nu un loc la cimpie, unde antrenamentul calare se putea desfasura in conditii mai bune? Simplu. Pentru ca, in vremuri de restriste, tezaurul roman era adapostit in tunelele din zona, iar “rosii” aveau ca sarcina prioritara, paza comorilor.

Ceea ce este uimitor e altceva. Privite de sus (ipotetic) aceste tunele nu strabat muntii haotic ci sub forma unor linii care configureaza imaginea unui lup imens, avand gura deschisa, ca atunci cand se arunca asupra prazii. Capul lupului este in Muntii Apuseni iar coada coboara pana in apropiere de Pietrosita, judetul Dambovita.

Sursa: efemeride.ro

Citeste caplimpede