Painea nu este intotdeauna ce se vede si se crede si noi iti vom arata cum poti proba calitatea unei paini.
Peste 90% din painea de pe piata din Romania contine coloranti si diverse substante nocive organismului.
In cazul painii negre, aceasta prezinta o culoare inchisa care revine din cafea, cacao, culoranti naturali (mai rar) dar artificiali din abundenta, vin rosu, si multe altele.
Cum poti recunoaste o paine neagra sau de secara contrafacuta:
– pune o felie de paine neagra sau de secara intr-un castron cu apa. Daca apa se coloreza, inseamna ca painea contine coloranti;
– painea neagra si cea de secara este mult mai compacta, avand o structura mai densa. Doua paini identice ca marime, una alba si una neagra, trebuie sa fie diferite ca greutate; cea neagra trebuie sa fie mai grea;
– painea neagra si cea de secara trebuie sa aiba pori adanci si sa fie mult mai mica decat cea alba.
Sursa: observator.tv