Acasă Sanatate Romanii il mananca, iar strainii il dau animalelor de companie! Ce mananca...

Romanii il mananca, iar strainii il dau animalelor de companie! Ce mananca romanii prin mezeluri?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Obiceiul prost al romanilor de a cumpara carne dezosata mecanic sau MDM – Mechanically Deboned Meat creste ingrijorator de la an la an, si asta spre bucuria procesatorilor care scapa de ghiare, oase macinate, grasimi si multe alte resturi pentru a scoate fel de fel de tipuri de mezeluri.

In tarile civilizate, MDM nu este folosit decat la conservele pentru caini si pisici, deoarece este un subprodus care nu este nici macar proteic, cu efecte nocive asupra sanatatii. MDM-ul contine, pe langa resturi de carne si resturi de piele, tendoane, chiar si oase. In cantitate prea mare, MDM poate perturba echilibrul dintre calciu si fosfor al organismului, deoarece are in compozitie un exces de fosfor.

„Pentru a va da seama daca mezelul pe care-l cumparati este de calitate, ar fi bine sa cautati pe eticheta concentratia de nitriti si nitrati pe care ii contin. Pe ambalaj, fie scrie nitrit sau nitrat de potasiu sau de sodiu, fie corespondentul in E. La nitritul de potasiu – E 249, de sodiu – E 250, iar la nitratii de sodium (E 251), de potasiu (E 252) – acestia sunt produsi posibil cancerigeni. In cazul in care concentratiile de nitriti si nitrati sunt respectate, nu exista pericole asupra sanatatii. Pericolul apare doar atunci cand se depasesc cantitatile admise. Din pacate insa, chiar daca pe eticheta scrie ca sunt respectate, acest lucru nu se intampla intotdeauna, mai ales in cazul firmelor care nu cantaresc exact cantitatile de substante introduse. Adaugarea de nitriti (folositi pentru efectul lor inhibitor asupra dezvoltarii bacteriilor producatoare de toxina botulinica) in alimente poate duce la formarea de cantitati mici de substante cu potential cancerigen”, explica profesorul Mecinicopschi.

In Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii, MDM-ul este folosit in cantitati foarte reduse, de regula de ordinul catorva procente. In plus, este interzisa congelarea si transportarea de la locul de productie spre alte locuri (este foarte perisabil, iar riscul pentru sanatatea consumatorilor este mare).

Sursa: obiectiv.info