Ciorba de burta este o bomba calorica asumata, servita cel mult ca o masa de pranz, fara garnitura glucidica (paine, lipie) si fara dressing suplimentar de smantana, avertizeaza nutritionistii. Intr-un interviu acordat pentru csid.ro dr. Luminita Florea, nutritionist la centrul Pro Vita, ofera cateva informatii pretioase despre acest fel de mancare.
Ciorba de burta reprezinta o alegere mai putin inspirata si deloc sanatoasa pentru corpul nostru si un dusman al siluetei.
Din pacate, ciorba de burta este o categorie aparte. Ea are un continut caloric ridicat care se datoreaza nu componentei de baza a retetei – stomacul de animal (burta) porc/vita, care este pura masa musculara, proteina si fara prea mare continut lipidic, ci se datoreaza retetei de baza a ei – se prepara cu o cantitate consistenta de smantana, ulei sau alte grasimi animale (slana, sorici – in functie de particularitatile retetei), care nu pot fi inlocuite cu alte componente mai putin calorice, cum ar fi de exemplu iaurtul cu continut scazut de grasime, pentru ca i se modifica gustul si consistenta.
sursa: csid.ro