Acasă Stirile zilei Greseala pe care o fac gospodinele cand prepara toba de casa! Vezi...

Greseala pe care o fac gospodinele cand prepara toba de casa! Vezi reteta corecta

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cei mai multi dintre romani asteapta sarbatorile de iarna pentru a se bucura de preparatele culinare specifice. Toba de porc traditionala nu poate lipsi din meniul sarbatorilor de Craciun.

Pentru toba de porc traditionala cureti stomacul de porc de membrana interioara. Cel mai usor se curata cu sare grunjoasa. il speli, il lasi o ora in apa cu otet ceapa.

Cea mai delicioasa de toba de casa: ingrediente

– 2 urechi de porc

– 2 rinichi de porc

– o limba de porc

– un bucata de muschi de porc

– o inima de porc

– un stomac de porc

– 250 de grame de slanina cu carne

– o jumatate de kilogram de pulpa de porc

– 4 catei de usturoi

– sare

– piper macinat

– piper boabe

– foi de dafin

Modalitate de preparare

Pentru toba de porc traditionala cureti stomacul de porc de membrana interioara. Cel mai usor se curata cu sare grunjoasa. il speli, il lasi o ora in apa cu Otet si o ceapa taiata felii, dupa care il speli bine. in macelarii se poate gasi si gata curatat.
Se pun la fiert toate organele, muschiul, slanina si pulpa. Se adauga boabele de piper, sare dupa gust si foile de dafin. Se lasa la fiert o ora dupa ce au dat in fiert. Se scot si se lasa sa se raceasca. Se curata limba de pielita alba. Se toaca totul cubulete mai mari, se pune intr-un vas si se adauga usturoiul pisat, sare si piper macinat, dupa gust si doua polonice cu zeama in care au fiert.

Se umple stomacul cu compozitie si se coase deschizatura. Pentru a fi sigur ca nu se sparge toba se poate introduce intr-o bucata de dres, prinzand bine la capete. Se pune zeama in care au fiert organele pe foc si cand da in clocot se pune toba. Se lasa la fiert 30 minute. Din cand in cand se inteapa cu un ac de cusut mai mare.

Se scoate din zeama cu o paleta, se aseaza intr-un lighean, se pune un fund de lemn rotund peste ea si o greutate. Toba de porc se lasa la rece pana a doua zi. Se poate lasa si mai mult, important este sa stea la rece, scrie culinar.ro.