Acasă Sanatate Nutritionistii avertizeaza sa aruncati prima apa de la legume atunci cand faceti...

Nutritionistii avertizeaza sa aruncati prima apa de la legume atunci cand faceti ciorba! Legumele sunt pline de pesticide si ingrasaminte!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ciorba este una dintre cele mai bune inventii culinare. Hraneste si hidrateaza in acelasi timp. Un motiv sa o consumati zilnic.

Un lucru este esential. Daca puneti la fiert legume din agricultura intensiva, aruncati prima apa. De obicei, acolo se descarca majoritatea chimicalelor folosite pentru solul in care au fost cultivate. Indiferent de varsta, o ciorba sau o supa sunt ideale zilnic.

Mihaela Bilic Nutritionist: „Daca mancam o ciorba ne simtim satui si asta pentru putine calorii, din cauza asta ciorba e un aliment perfect pentru rehidratare dar si remineralizare.”

Daca folositi legume crescute in agricultura intensiva, singura recomandare este sa aruncati prima apa. Acolo se elimina mare parte din reziduuri, adica ingrasamintele si pesticidele folosite la crestere.

Nu acelasi lucru este valabil pentru legumele provenite de pe terenuri din agricultura ecologica. Acestea cedeaza in apa folosita doar minerale, adica nutrienti. Daca vreti asadar fast food, opriti-va sa luati o ciorba. Dureaza 5 minute sa o consumati si inca 10 minute sa o folositi. O portie inseamna un „refresh” perfect fiziologic.

Rubin Munteanu, medic primar chirugia obezitatii: „Supa – ciorba nu stau mult in stomac, lichidele nu stau mult in stomac pentru ca nu e novoie de un proces intens la nivelul stomacului de a se amesteca cu lichidele de acolo, ele trec liber in duoden.”

Iar daca o preparati cu bors, in ciuda gustului acrisor, vine la pachet cu o subtsanta cu un efect puternic alcalinizant, ideala. Ciorba ofera aproape instantaneu DISTENSIE gastrica.

Cornel Toader, medic primar neurochirurg: „Senzatia de satietate vine de la centrii care intregistreaza practic modificari ale glicemiei. Noua cand ne e foame ne scada glicemia, odata ca mancam, baroreceptorii din stomac ne arata ca ne-am saturat, pe de alta parte normalizarea valorilor glicemice sunt cel care ne dau senzatia de satietate, centrii care inregistreaza asa ceva sunt la nivel hipotalamusului.”

Adica in creier. Senzatia de satietate dupa un aliment valoros dureaza pana la 3 ore. Il folositi complet si nu il transformati in grasime.

Sursa: stirileprotv.ro

Citeste caplimpede