Acasă Sanatate Gandurile care ne paralizeaza! Care sunt cele mai mari temeri ale noastre?

Gandurile care ne paralizeaza! Care sunt cele mai mari temeri ale noastre?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Frica este o emotie veche de cand lumea. Daca stramosii nostri se temeau de intuneric si de tunete, astazi fricile sunt pe masura vremurilor pe care le traim.

„Frica de rau face mai mult rau decat raul in sine”, spune un proverb, iar potrivit filosofului Seneca „exista mai multe lucruri care ne fac frica decat lucruri care ne fac rau”. Perioada pe care o traversam este propice angoaselor de toate felurile. Instabilitate economica, atentate, boli, saracie, neprevazut.

Frica de ziua de maine guverneaza vietile romanilor si mai mult decat atat, ii imbolnaveste. Astfel apare tensiunea crescuta, atacul de panica, anxietatea. De altfel, una dintre cauzele depresiei – considerata boala secolului – este frica. Descopera in acest articol care sunt cele mai frecvente frici ale romanilor si ce boli declanseaza acestea daca raman netratate.

Prof. univ. dr. Daniel David, seful Catedrei de Psihologie, Universitatea Babes-Bolyai: „S-ar putea ca incertitudinea asta economica sa genereze anumite frici mai ales legate de viitor sau de schimbare mai frecvente decat la alte tari sau popoare dezvoltate din punct de vedere economic in care mediul este predictibil.”, transmite Digi24.

Prof. dr. Ioan Bruckner, medic primar cardiologie, presedintele Societatii Romane de Medicina Interna: „Ce se intampla in organismul nostru este o reactie foarte veche, o reactie pe care o intalnim si in lumea animala exact la fel, animalul in clipa in care percepe ceva ,are 2 posibilitati: sa fuga sau sa atace.”

Aceasta reactie are o explicatie stiintifica. Atunci cand apare o amenintare, centrul fricii din creier, numit amygdala, trimite stimuli catre glandele suprarenale, care descarca in corp cantitati uriase de adrenalina.

Adrian Socol, psiholog: „Inima va incepe sa bata, sa pompeze mult sange catre muschi, vom incepe sa respiram mai repede, astfel incat sa avem un aport mai mare de oxigen care sa fie transformat ulterior in energie.”

Frica de viata moderna