V-ati intrebat vreodata de ce stramosii nostri erau sanatosi si puternici, iar barbatii nu se plangeau de atatea boli ca in zilele noastre. Cu siguranta are legatura cu alimentatia si cu sistemul imunitar, iar din acest punct de vedere scoaterea grasimii de porc din alimentatie nu a avut un impact pozitiv. Inlocuirea unturii cu margarina vegetala a devenit chiar fatala.
Impactul asupra sistemului imunitar se datoreaza acidului arahidonic, care favorizeaza scaderea colesterolului, imbunatateste functiile de protectie ale organismului si, de asemenea, este necesar pentru producerea compusilor chimici responsabili pentru raspunsurile imune si reactiile inflamatorii.
Cantitati mici de grasime sunt de folos pentru inima si vasele de sange, reglementeaza contractiile musculare ale organelor interne, inclusiv ale muschiului cardiac, si sprijina tonusul vascular.
Fumatorii au, de asemenea, un beneficiu daca mananca putina slanina, datorita faptului ca ea contine seleniu. Acest microelement intareste sistemul imunitar si previne oxidarea in organism. Astfel, pagubele produse de tigari se reduc partial.
Slanina incetineste si intoxicarea alcoolica, prin acoperirea peretilor stomacului cu grasime si crearea pansamentului gastric, care previne absorbtia rapida de alcool din stomac. Alcoolul trece mai departe in intestin, unde, totusi, va fi absorbit, dar treptat.
Citeste mai mult pe voceatransilvaniei.ro