Sa faci o salata perfecta este o adevarata provocare in ziua de azi, mai ales ca trebuie sa imbini alimente pe care ti le permiti dar sa fie si sanatoase… Cand mergi la restaurant esti coplesit si entuziasmat de alimentele din salate, taiate egal si ambalate frumos in spatele vitrinei: Un melanj colorat de branza, legume, fructe, nuci si proteine se prezinta inaintea ta. Te implora toate. Un geniu din spatele salatei comercializate a anticipat deja lupta ta interioara. Si exact pe asta a pariat.
Exista un motiv pentru care aceste restaurante iti arunca in fata ta, in spatele vitrinei clare, salate de tot felul. Indecizia ta (pentru a obtine salata finala) a fost calculata. Aceste restaurante stiu ca doar vederea alimentelor iti va stimula foamea.
Pentru a evita sa cumperi lucruri care nu au nici o legatura cu aceste salate, va trebui sa incepi sa ai o disciplina. Exista o stiinta a alegerii unei salate gustoase, sanatoase, care nu iti va cadea greu la portofel.
Am consultat Biblia Aromelor, un ghid mamut, detaliat pentru imperecherea ingredientelor. Cartea descompune modul corect pentru armonizarea produselor alimentare prin disectia aromelor in cele patru gusturi de baza – dulce, sarat, acru si amar.
Pentru a perfectiona salata, incepe cu ingredientele din prim-coloana din tabelul de mai jos. Acest lucru ar trebui sa fie salata mix. Unii nu pot lua in considerare o salata fara un pic de telemea; altii nu vad nici un sens la o salata buna fara avocado.
Apoi, selectati elementele care apar in partea dreapta. Fiecare ingredient in fiecare rand este verificat iar gustul va fi delicios atunci cand sunt amestecate. Biblia Aromelor enumera o varietate de combinatii de ingrediente, dar ne-am redus jos optiunile pentru standardul celor mai cunoscute salate. In acest fel, te poti bucura de o salata care indeplineste toate conditiile de gust fara a comanda topping-uri suplimentare, care te costa mai mult decat ceea ce este inclus.
Iti place ⇓ Combina cu urmatoarele ⇓