Acasă Sanatate Cum s-ar trata un medic daca ar fi diagnosticat cu cancer!?

Cum s-ar trata un medic daca ar fi diagnosticat cu cancer!?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri
Arsenalul de factori nocivi care ne-au invadat viata de la mediul toxic, emotii negative sau alimentatie precare au dat nastere la o sumedenie de tipuri de cancer care sunt foarte greu de tratat. Suntem practic condamnati sa asistam neputinciosi la efectele acestei boli. Si totusi, ce ar face un medic daca ar fi diagnosticat cu cancer pentru a se trata potrivit HealthyLifeTricks.com, citat de jurnalul.ro.

 

1. Schimbarea gandurilor pentru un sistem imunitar mai puternic
Acest gen de strategie este de cele mai multe ori ignorata, dar este la fel de importanta ca sfaturile anterioare. Multi oameni de stiinta si numerosi medici au demonstrat ca felul in care traim si interactionam cu cei din jur are impact asupra starii de sanatate. Pentru a preveni si combate cancerul trebuie sa ne odihnim, sa reducem sursele de stres si sa facem miscare constant.
2. Protejarea intestinelor
In majoritatea cazurilor, cancerul isi are originea in intestine. Si nu este vorba numai despre cancerul de colon. Medicii atrag atentia asupra faptului ca trebuie sa ne protejam tractul intestinal, evitand alimentele care cauzeaza inflamatii si consumand probiotice, prebiotice si fitonutrienti, precum curcumina si resveratrolul.

 

3. Reducerea inflamatiei
Inflamatia este una din cele mai comune amenintari, asociata cu diferite boli cronice, inclusiv cancerul de diferite tipuri. Majoritatea inflamatiilor cauzeaza rezistenta la insulina. Medicii recomanda sa renuntam la gluten si lactate si sa introducem alimente bogate in omega-3, precum pestele salbatic si semintele de in si multe verdeturi.

 

4. Eliminarea potentialilor alergeni
Potrivit unui studiu recent publicat in Jurnalul Asociatiei Medicilor Americani, sensibilitatea la gluten creste rata mortalitatii cu pana la 75% in cazul persoanelor bolnave de cancer sau care sufera de afectiuni cardiace. Lactoza si glutenul sunt cei mai comuni alergeni, asociati cu rezistenta la insulina. Eliminand produsele de acest fel din alimentatie reduceti riscul de a dezvolta numeroase afectiuni.
5. Renuntarea la zahar
Celulele canceroase se hranesc cu zahar. Cel mai bun lucru pe care il puteti face pentru a preveni sau limita dezvoltarea celulelor canceroase este sa controlati nivelul insulinei, adoptand o dieta bogata in fibre compusa din alimente proaspete, integrale si neprocesate. Cunoscutul doctor Dean Ornish a ajuns la concluzia ca dupa numai trei luni in care a urmat un astfel de regim alimentar, mai mult de 500 de gene au fost afectate in mod pozitiv.

Aceste sfaturi ar trebui puse in practica de oricine, nu doar de persoanele diagnosticate cu cancer. Calitatea vietii si a gandurilor este extrem de importanta, iar alegerile corecte ne fac mai putin vulnerabili in fata bolilor.