Acasă Stirile zilei Stiinta Cimitirul blestemat din Romania in care se aud plansete de copii!

Cimitirul blestemat din Romania in care se aud plansete de copii!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Tara noastra este plina de locuri blestemate pe care romanii obisnuiesc sa le povesteaca din generatie in generatie si unde ajung chiar sa le si viziteze.

Padurea Calugareasca din Calarasi 

Un blestem aruncat de un calugar cu sute de ani in urma le da si astazi fiori localnicilor din inima Baraganului. O legenda cutremuratoare a semanat spaima generatii de-a randul in comuna Dor Marunt. Padurea in care au fost masacrati mai multi calugari este ocolita de oameni.

Un blestem aruncat de un calugar cu sute de ani in urma le da si astazi fiori localnicilor din inima Baraganului. O legenda cutremuratoare a semanat spaima generatii de-a randul in comuna Dor Marunt. Padurea in care au fost masacrati mai multi calugari este ocolita de oameni.

Despre Padurea Calugareasca din judetul Calarasi se spune ca este locul unde nu bate vantul, iar sufletele care nu si-au gasit linistea sute de ani bantuie si acum printre copaci, aceasta fiind considerata unul dintre locurile blestemate din Romania. Pe vremuri, aici, intr-o manastire traiau calugari, insa singura marturie a existentei slujitorilor Domnului mai este acum o cruce din piatra, aflata in mijlocul padurii. In aceasta padure se spune ca nu bate niciodata vantul, iar linistea este de-a dreptul asurzitoare. Localnicii povestesc despre schitul de calugari care a fost cotropit de turci, iar calugarii omorati pana la ultimul.

Se pare ca unul dintre ei a aruncat un blestem asupra turcilor.  Asa se face ca, dupa moarte, spiritele celor care si-au manjit mainile cu sangele calugarilor s-au intors in desisurile de la Calugareasca, de unde nu au mai gasit in veci iesirea.

La marginea padurii sunt, de asemenea, o multime de cruci, despre care legenda locului spune ca stau de straja pentru ca spiritele paganilor sau nu poata iesi. Lumea se fereste si azi sa intre in desisurile din Calugareasca de teama blestemelor, iar singurul loc sigur din padure era crucea alba, pe care sta scris anul 1831 si care ii protejeaza pe cei care se roaga langa ea, atunci cand ii prinde noaptea in crang.

Castelul Hasdeu din Campina si Conacul Bellu din Urlati 

Frumusetea castelelor si conacelor din Prahova au aprins, de-a lungul timpului, imaginatia localnicilor, impresionati de simbolistica ciudata a constructiilor si povestile oamenilor care le-au locuit. Doua astfel de locuri blestemate din Romania sunt, in Prahova, Castelul Hasdeu de la Campina si Conacul Bellu din Urlati, despre care se spune ca sunt bantuite

Tragedia care a inspirat constructia Castelului Hadeu de la Campina, dar si structurarea cladirii, care abunda in simboluri oculte, nu puteau ramane fara ecou in imaginatia localnicilor si a vizitatorilor.

Castelul, unul dintre cele mai enigmatice si infricosatoare din Romania, a fost ridicat pentru geniala si frumoasa Iulia Hasdeu, primul roman care a absolvit Facultatea Sorbona din Paris, si care a murit in anul 1888, la varsta de 18 ani, de tuberculoza. De la moartea copilei, tatal sau, savantul Bogdan Petriceicu Hasdeu, a consacrat un adevarat cult fiicei sale si s-a refugiat in spiritism ca unic mod de a se consola si de a experimenta comunicarea cu lumea de dincolo.

Mormantul din care rasuna plansete de copii 

Cimitirul Dumbrava din Buzau, cel mai vechi din municipiu, este un adevarat muzeu cu importante monumente funerare, unele dintre ele invaluite in mister. Aici se afla un vechi si straniu mormant al unei mame, despre care se pune ca a murit plangand, dupa ce i-au murit toti cei sase copii. Se spune ca si in zilele noastre, cand e liniste, se aud plansete de copii.

Mormantul se afla la mijlocul cimitirului Dumbrava din Buzau si este vegheat de un ansamblu statuar, colorat strident, care infatiseaza o mama in marime naturala, ce-si strange la piept cu disperare cei sase copilasi.

Lipsa unor informatii precise a lasat loc de interpretari, fapt care a lasat loc in constiinta colectiva ideii ca acesta este unul dintre locurile blestemate din Romania. O legenda urbana spune ca ar fi vorba despe o femeie blestemata, careia ii mureau copiii la scurt timp dupa nastere, chiar de Craciun fara ca vreun doctor sa o poata ajuta.

Dupa sase prunci pierduti, se spune ca mama a murit si ea, plangand si a fost inmormantata alaturi de copiii ei. Altii spun ca statuia aminteste de un episod sangeros, in care sotul si-ar fi omorat intreaga familie deodata.

Sursa: adevarul.ro

Citeste caplimpede