Acasă Utile Ce se intampla daca infasori ouale de Pasti in coji de ceapa...

Ce se intampla daca infasori ouale de Pasti in coji de ceapa rosie! Rezultatul este uimitor

Mai multe oua incondeiate sunt expuse la Muzeul Taranului Roman in cadrul Targului de Florii, in Bucuresti, sambata, 19 aprilie 2008. (Lucian Muntean/Adevarul)
Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Exista cateva secrete pentru a avea pe masa de Paste cele mai originale oua. Unul dintre acestea consta in adaugarea unei linguri sau doua de ulei in vopseaua pregatita pentru oua.

Uleiul nu permite vopsirea uniforma, astfel incat se obtin modele foarte interesante. Daca ouale sunt scufundate in mai multe nuante de vopsea, culoarea de la final va fi cu adevarat deosebita.

Un alt mod netraditional de a vopsi ouale garanteaza obtinerea asa-numitului efect marmorat. Pentru aceasta, ouale se infasoara in coji de ceapa rosie, fiind folosite doar cele exterioare, si sunt legate strans intr-o bucata de ciorapi de dama.

Ouale se fierb astfel timp de zece minute, apoi sunt scoase din apa si lasate la racit. Dupa aceea, se inmoaie in vopsea pentru circa cinci minute.

Ciorapul si cojile de ceapa se inlatura numai dupa scurgerea completa si uscarea oualor. Un alt efect deosebit se obtine folosind dantela veche, al carei model se va imprima pe coaja oualor. Acestea se invelesc in bucati de dantela, se leaga strans, apoi se introduc in vopsea, unde se lasa sa stea vreo 10 minute.

Dantela se indeparteaza dupa scurgerea si uscarea completa. Un alt efect foarte frumos si inedit se obtine cu ajutorul unor cravate vechi din matase. Ouale se invelesc in bucati de material si se fierb in apa cu otet. in timpul fierberii, nuantele din bucata de matase se imprima pe coaja oualor, obtinandu-se culori foarte frumoase.

Sursa: RADOR