Acasă Utile Ce nu ti-a spus nimeni despre sforait!

Ce nu ti-a spus nimeni despre sforait!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Orice persoana care sforaie se confrunta cu mai multe provocari, care ii afecteaza viata de zi cu zi: isi deranjeaza partenera/partenerul, are un somn de slaba calitate, nu se odihneste suficient.

De ce apare sforaitul?

Ca urmare a efortului facut de organism pentru a-si asigura un flux constant de aer, prin caile respiratorii ingustate in timpul somnului, printr-o respiratie adanca, apta sa produca degajarea cailor respiratorii. Deplasarea fortata a aerului determina miscarea rapida a valului palatin, ori a “omusorului”, iar aceasta vibratie produce zgomotul suparator care tulbura linistea somnului.

La unele persoane, sforaitul alterneaza cu scurte intervale de intrerupere a respiratiei, asa numita “apnee in somn”, cauzata de presiunea tesutului adipos asupra laringelui, fenomen intalnit mai ales la barbatii supraponderali, care fumeaza sau consuma alcool.

Sforaitul este un serios avertisment in ceea ce priveste riscul de accidente vasculare sau de boli cardio-vasculare.

Obstructia respiratorie poate aparea si ca urmare a unei stari cronice de congestie, provocata de nivelul crescut de mucus la nivel nazal, in laringe, trahee sau bronhii. Producerea unei cantitati mai de mucus este cauzata de obiceiurile alimentare gresite, care incarca organismul de toxine metabolice, rezultate mai ales din procesarea glucidelor si carbohidratilor.

Alimente mari producatoare de mucus: lactate, zahar, faina alba, cereale decorticate, grasimi si produse de origine animala, produse procesate. Chiar si alimentele benefice, de exemplu cerearelele inregrale sau fructele uscate, pot produce mucus, daca sunt consumate in exces.

Recomandari anti-sforait: