Mamaliga a fost si probabil inca mai este in unele zone alimentul de baza al taranului roman, care nu stia ce-i obezitatea. Este un aliment ieftin si hranitor, care stimuleaza digestia, echilibreaza hormonal, elimina apa in exces din tesuturi, are putine calorii, dar satura si da energie, potrivit formula-as.ro.
Doua zile pe saptamana, mancati astfel: Preparati cam 500-600 g de mamaliga, din care veti manca pe parcursul zilei de cate ori va e foame.
Pe langa ea, la pranz, mai puteti consuma o supa sau salata de legume, fara ulei sau alta grasime, alaturi de 100 g carne slaba fripta, ori de un ou fiert tare. De-a lungul zilei, beti multa apa, ceaiuri din plante, suc de grepfruit si lamaie, suc de rosii, cafea fara zahar.
In restul zilelor saptamanii, mancati normal, fara excese, dar „uitati” de paine, pe care o inlocuiti cu mamaliga. Dupa o luna de astfel de regim, veti cantari cu 3-4 kilograme mai putin.