Acasă Sanatate Ce nu spun niciodata medicii despre mamografii! Raspunsurile te vor pune pe...

Ce nu spun niciodata medicii despre mamografii! Raspunsurile te vor pune pe ganduri

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

 Odata ajunsi la o anumita varsta, majoritatea adultilor ajung sa faca acest screening, deoarece medicii li-l recomanda. Extrem de neplacut atat pentru femei, cat si pentru barbati, screeningul pentru cancerul mamar sau de prostata reprezinta o procedura, care deja face parte din viata fiecarui om pentru a se asigura ca este sanatos. In cazul in care rezultatele nu sunt cele asteptate, cancerul poate fi tratat mult mai usor intrucat a fost descoperit devreme.

Functioneaza cu adevarat acest screening?

Nu trebuie sa se faca o confuzie intre screening si prevenire. Istoricul familiei, dieta si stilul de viata cantaresc foarte mult in cazul dezvoltarii cancerului. Noi suntem singurii care detinem controlul absolut in ceea ce priveste prevenirea aparitiei cancerului.

Exista mii de studii, care exploreaza mediul inconjurator si factorii care duc la aparitia acestei boli cumplite.

Alimentele pe care le consumam, aerul respirat, tigarile sau chiar produsele de uz casnic sunt direct raspunzatoare pentru formarea acestor celule anormale.

Cu siguranta predispozitia genetica joaca un rol important in aparitia cancerului, insa nu reprezinta o garantie a faptului ca se va intampla asa. Daca aveti cazuri in familie cu cancer mamar de exemplu, este recomandat sa mergeti anual la o mamografie, astfel incat sa reusiti sa preveniti aparitia bolii. Inca nu se stie cu exactitate daca screeningul depisteaza cancerul sau, mai rau, determina aparitia lui.

In anul 2011, Serviciul Pentru Prevenirea Cancerului din S.U.A a condus un studiu, avand ca rezultat urmatoarele:

“Rezultatul screeningului antigenului specific cancerului de prostata este asociat cu leziuni provocate in urma evaluarii si tratamentului, de cele mai multe ori inutil.

In cadrul aceluiasi articol publicat de catre the Task Force, Directorul Institutului Medical de Oncologie din America declara:

“Americanii au fost invatati zeci de ani sa se teama de cancer, sa incerce sa il depisteze cat mai devreme si sa il trateze intr-un mod agresiv. Ca rezultat, majoritatea se incred orbeste in depistarea precoce si in tratamentul agresiv al cancerului, insa oamenii nu iau in considerare leziunile pe care tratamentul sau metoda de depistare li le poate provoca. Screeningul pare sa salveze vieti, insa adevarul este cu totul altul. In ceea ce ma priveste, ideea de screening pentru depistarea cancerului de prostata este una gresita. Screeningul in masa reprezinta o afacere. Cunosc o persoana care mi-a spus asa „ Este dificil sa faci pe cineva sa vada lucrurile altfel, atata timp cat salariul lui il determina sa vada intr-un singur fel”.

Aceleasi rezultate s-au gasit si in cazul cancerului colorectal, spune the New England Journal of Medicine:

“Mai mult de doua treimi (71%) din participantii la acest proces au murit, iar acest numar de decese atat de mare, ne-a determinat sa studiem care sunt efectele screeningului cancerului colorectal. Noi nu am gasit nicio diferenta intre numarul persoanelor care au murit in urma screeningului si cele care faceau parte dintr-un grup aflat deja in evidenta. Rata scazuta, in valoare de 32% in urma screeningului reprezinta 0.9% din toate cazurile de decese aparute in urma cancerului. „

In 2015, Cancer Care Ontario a publicat: „Evidenta sumativa a screeningului responsabil cu aparitia cancerului colorectal”. Din 16 screeninguri ale cancerului, doar 3 au reprezentat un beneficiu real.

In cartea sa „Ce nu iti va spune niciodata medicul despre cancerul mamar”, Medicii Lee, Zava si Virginia Hopkins abordeaza problema cancerului mamar si cum poate fi acesta tratat folosind Medicina Occidentala, explorand in acelasi timp screeningul si prevenirea cancerului.

Primul capitol cuprinde:

“In ultimele decenii, medicina conventionala nu a ajutat prea mult in cazul cancerului mamar. Adevarul dureros este acela ca, daca aveti ghinionul de a face cancer mamar, veti lua mai mult tratament decat o faceati acum 50 de ani, dumneavoastra si firma de asigurari veti cheltui din ce in ce mai multi bani si va veti alege doar cu prelungirea vietii cu cateva luni. Statisticile ne arata clar ca un tratament bazat pe tamoxifen, radiatii si chimioterapie, nu va functiona niciodata. Modul in care cancerul mamar este tratat in zilele noastre demonstreaza faptul ca ne aflam in fata unor medici care nu gasesc o alta procedura.

Daca va confruntati cu un tip de cancer mai putin sever, sansele ca dumneavoastra sa muriti raman in continuare de 1 la 3, asa cum erau si acum cateva decenii. Numarul cazurilor de cancer este in continua crestere…”

Mamografia, unelta a screeningului:

“Exista sute de reclame care sustin femeile sa isi faca mamografie, insa adevarata valoare a acestei proceduri este departe de a fi clara. Cu totii cunoastem femei diagnosticate cu cancer mamar fara a fi facut mamografie sau cazuri in care au fost diagnosticate cu cancer, desi nu era adevarat. Da, mamografia poate oferi un rezultat fals pozitiv sau fals negativ. Aceasta procedura este una destul de dura, iar radiatiile sunt extrem de daunatoare. Se subintelege faptul ca mamografia poate duce la aparitia cancerului mamar, nu? Radiatiile reprezinta un factor principal al aparitiei cancerului de acest tip.

Rata de supravietuire a femeilor care si-au descoperit nodulii cancerosi prin palpare este aceeasi cu cea a femeilor care au optat pentru mamografie. Pe durata cercetarii, , Dr. Lee si Zava au descoperit faptul ca dezechilibrul hormonal- adesea datorat de catre mediul inconjurator sau stilul fiecaruia de viata- reprezinta un factor de risc in cazul dezvoltarii cancerului mamar. Nivelul crescut de estrogen este datorat alimentatiei proaste si mediului inconjurator poluat.

“Echilibrarea nivelului de estrogen si progestogen nu reprezinta o solutie, daca veti continua sa va tratati trandafirii cu pesticide, va veti incalzi mancarea la microunde, veti manca fast food sau va veti stresa din orice. Daca acestea sunt cuvinte care va descriu viata, a venit momentul sa luati masuri. Toti acesti pasi va vor ajuta sa preveniti o plansa intinsa de tiputi de cancer.”

In concluzie, inainte ca un apropiat dumneavoastra sa se supuna screeningului, incercati sa il convingeti ca poate oricand sa ceara si o a doua parere.

Sursa: Secretele, Autor Razvan