Te-ai obisnuit sa arunci imediat mancarea expirata? De acum trebuie sa stii care sunt alimentele pe care le poti consuma si dupa data expirarii.
Alimente cu zahar – Orice are cantitati mari de zahar, precum gemuri sau miere, poate fi consumat dupa data de expirare.
Paine – Daca o tii in congelator, va rezista foarte mult timp. Ai grija sa tai partile cu mucegai daca gasesti.
Lapte – Va rezista cu pana la 50% mai mult daca este tinut la o temperatura mai mic. Incearca sa-l tii in spatele frigiderului decat pe usa. Daca s-a acrit, il poti folosi la clatite.
Oua – Pot fi pastrate intre trei si cinci saptamani, insa la o temperatura sub 5 grade Celsius.
Muraturi si Kimichi – Esti in siguranta daca mananci alimente care sunt conservate prin sarare, uscare sau otet.
Paste uscate – Alimentele uscate, precum pastele negatite, pot fi tinute pe o perioada nedeterminata in recipiente bine inchise.
Chipsuri – Chiar daca s-au inmuiat, sunt procesate intes si pline de sare.
Biscuiti – Sunt procesati intens si pot fi consumati mult timp dupa data de expirare. Daca par prea moi, pune-i in cuptor si fa-i crocanti din nou.
Alimente la conserva – Le poti prelungi viata daca le tii intr-un loc intunecat si racoros.
Ciocolata – Poate rezista mult timp. Daca ii apare un strat alb la suprafata este din cauza ca grasimea se topeste cand este expusa la aer si urca la suprafata.
Salata impachetata – Cat timp nu a aparut mucegai pe ea, salata poate fi consumata.
Sursa: kfetele.ro
CUM SA-TI FACI SALATA PERFECTA? FARA COSTURI SUPLIMENTARE SI FARA ALIMENTE NESANATOASE!
MANCAREA CU NANOTEHNOLOGIE A AJUNS SI IN ROMANIA! DE CE TREBUIE SA NE FERIM DE ACESTE ALIMENTE PERICULOASE!
CUM SE FALSIFICA ALIMENTELE SI CUM LE RECUNOSTI: SMANTANA CU CRETA SI CLEI DE OASE IN MIERE!