Acasă Sanatate Ai o pofta nebuna de inghetata? Vezi ce inseamna asta si ce...

Ai o pofta nebuna de inghetata? Vezi ce inseamna asta si ce boli grave ascunzi!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Anemia reprezinta diminuarea cantitatii de hemoglobina din sange (scadere a concentratiei de hemoglobina din sangele periferic sub 12 grame/100 ml la femeie sau 13 grame/litru la barbat)

Hemoglobina este acea parte a globulelor de sange care are rol de a transporta oxigenul de la plamani la toate tesuturile din organism.

Daca suferim de anemie si organismul nostru este vaduvit de oxigen incepem sa ne simtim obositi ,avem ameteli ,uneori si stari de voma.

Cauzele pot fi multiple: genetice, alimentatie incorecta ,hemoragii ,diverse infectii, traumatisme majore, arsuri, cancere etc.

Anemia este de mai multe feluri :

– Anemia prin deficit de acid folic

– Anemia  prin deficit de vitamina b12

– Anemia feripriva (carenta de fier)

– Anemia din ciroza hepatica.

Cea mai frecventa este anemia feripriva adica lipsa de fier, care apare atunci cand organismul se confrunta cu anumite pierderi de sange datorate, ulcerului, hemoroizilor, polipiilor intestinali, cancerului de colon, sangerarilor menstruale majore si nu in ultimul rand datorate utilizarii in exces a aspirinei, cat si alimentatiei deficitare.

Indiferent care ar fi cauza, prima actiune ce trebuie intreprinsa este aflarea cauzei si trebuie mers la doctor.

Dupa aflarea cauzei, in functie de ce afectiune se descopera, trebuie sa se inceapa tratamentul naturist adecvat.

Atentie! Orice afectiune poate fi remediata cu ajutorul tratamentelor naturiste!

Simptomele anemiei feriprive :

– slabiciune, oboseala si lipsa rezistentei la efort

– dispnee (respiratie anevoioasa) in timpul exercitiilor

– cefalee (dureri de cap)

– dificultati in concentrare

– irascibilitate

– tegumente palide

– stari de ameteala

– dorinta de a manca substante care nu sunt neaparat comestibile, cat si o pofta nebuna pentru inghetata, poate fi un semn de anemie cauzata de lipsa de fier

– tahicardie (bataile inimii foarte rapide)

– unghiile de la maini si picioare foarte casante.

– buzele crapate

– limba depapilata (neteda) si dureroasa.

Aceasta anemie este periculoasa la bebelusi, intrucat opreste cresterea si dezvoltarea armonioasa atat fizica, cat si psihica, copii afectati putand prezenta in timp retard atat fizic cat si mental.

In cazul depistarii anemiei trebuie aflata cauza prin investigatii amanuntite.

Remediile adecvate in aceasta situatie sunt: carnea, ficatul, ouale, mazarea, fasolea ,usturoiul, patrunjelul, spanacul, morcovii, fructele uscate (stafide, prune, caise).

Pentru cei cu deficit de B12 se mai adauga si branza, banane si portocale dar si derivate din lapte.

Suc de sfecla rosie si coacaze negre:

2 pahare de suc din sfecla rosie +1 pahar de suc de coacaze negre care se indulceste dupa gust cu miere. In caz de diabet mai bine il consumati ca atare fara a-l indulci.
Se pun intr-o sticla cu dop se agita si se pastreaza la frigider

Cantitatea se consuma in maxim 2 zile dupa care se prepara alta cantitate pana la rezolvarea problemei. Se bea cate putin din ora in ora .

Suc din grapefruit, catina si morcov:

La prepararea sucului de catina, nu folositi nimic metalic, OXIDEAZA . Se ia o piua de lemn mai maricica apoi se ia o cantitate de 500 de grame de fructe de catina, se piseaza cu grija si se stoarce sucul cu un tifon pus in doua.

Sucul de grapefruit si cel de morcov se prepara cu ajutorul unui storcator special cu viteza mica pt a nu distruge vitaminele si partile benefice, apoi se amesteca cu sucul de catina. Se poate indulci cu putina miere intrucat sucul de catina este foarte acru .

Drojdia de bere este un complex de vitamina B – B1, B2, B3, B5, B7, B8, B9, B12.

Se poate consuma asa cum este un cubulet de drojdie de bere sau se dizolva intr-un pahar de suc de rosii sau fructe adaugand si o lingura de miere.

Mierea insasi este bogata in fier cupru si mangan, ceea ce o face o redutabila producatoare de hemoglobina in organism.

Se mai pot utiliza ceaiul de urzica, infuzie din 200 de ml de apa clocotita la o lingura de planta proaspata primavara-vara (iarna poate fi si planta uscata ), se tine 15 minute la infuzat apoi se bea 2-3 cani pe zi. Se mai poate dubla cu un consum de 6 tije de papadie pe zi, timp de 2 luni.

Infuzii de coada calului, cretisoara, roinita, obligeana, cimbrisor, coada soricelului, troscot, pir, turtita mare, arnica, teci de fasole, tintaura, muguri de brad, ciuboctica cucului, frunze de afin, macese uscate, toate contribuie la vindecarea anemiei si echilibrarea organismului.

Se mai poate utiliza tinctura de radacini de angelica, cate 10 picaturi cu jumatate de ora inaintea mesei principale, tinctura de amestec de frunze de urzica 30 grame, frunze de coacaz negru 20 grame, cimbru de cultura 20 grame, rostopasca si turtita mare 10 grame fiecare si galbenele 10 grame.

50 de grame de amestec se pun la macerat pentru 3 zile in 250 ml de alcool alimentar de 40 de grade.

Se strecoara, se pune intr-o sticla inchisa la culoare si se administreaza cate o lingurita pe zi in ceai de urzica sau roinita apoi se indulceste cu miere. Daca suferiti de steatoza hepatica (ficat gras) nu folositi acest remediu.

Evitati sa consumati alimente care reduc absorbtia de fier in organism sau daca totusi nu puteti renunta, cel putin reduceti drastic cantitatea consumata: cafeaua, ciocolata, laptele (deja se stie ca laptele nu mai este benefic organismului uman adult) si in general cele bogate in calciu. Renuntati la alcool .Un singur pahar de vin la masa este suficient.

Sursa: Secretele, Autor Ene Lacramioara