Acasă Timp liber Adevarata minune a naturii! Cea mai mare rezervatie de NARCISE din Europa...

Adevarata minune a naturii! Cea mai mare rezervatie de NARCISE din Europa se afla in Romania!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In goana dupa vacante in strainatate si dupa selfie-uri cu locuri minunate, uitam sa ne amintim despre frumusetile din jurul nostru. Este o atractie pentru strainii care vin din toate colturile lumii si considera ca modul de trai al oamenilor si peisajul sunt desprinse din RAI.

Locul, desprins parca din filele cartilor de povesti se afla in inima Tarii Fagarasului, intr-o zona in care malaiul inca se cerne la moara de apa, iar oamenii isi fac rugaciunile in biserici subterane.

La 50 de kilometri de Brasov, spre Sibiu, pe DN1, cotesti spre Muntii Fagaras. La capat, drumul dezvaluie calatorului un colt de rai: o poiana plina de narcise.

„Narcisele care sunt aici sunt niste minuni ale naturii. Pe langa narcise mai avem si irisul, iris iberica, specii care sunt ocrotite de lege”, a declarat padurarul Aurel Runceanu.

Poiana Narciselor se intinde pe aprope 400 de hectare si este arie naturala protejata. Nimeni nu are voie sa culeaga florile si nici sa coseasca iarba. Saptamanile viitore campul va fi alb de flori. Acum este perioada ideala sa mergeti sa vizitati Poiana Narciselor.

Frumusetea zonei este data si de satele pitoresti din apropiere.

La nici zece kilometri de Poiana Narciselor, satul Ohaba ofera o veritabila calatorie in timp. Aici, localnicii isi macacina granele la moara de apa veche de 150 de ani.

„Din cate vedeti, moara merge foarte incet, iar produsul finit nu iese fierbinte, nu se incinge. Ce inseamna asta? Sunt pastrate toate componentele pe care le are porumbul sau graul: fibre, minerale si vitamine”, a spus morarul Nicolae Popa.

La moara poate face popas si drumetul flamand ori insetat. In odaile gatite mereu de sarbatoare musafirul e tratat ca unul de-al casei.

Si daca nici susurul apei nu va scapa de stresul urban, atunci mergeti inca 5 kilometri spre munte, pana la manastirea rupestra de la Sinca Veche. Grotele sapate in deal sunt incarcate de simboluri stranii care atata.

Originea templului de la Sinca Veche este invaluita in mister. Se presupune ca a fost construita inca de pe vremea dacilor si ei au fost primii care faceau ceremoniale aici. Ulterior s-a transformat intr-o biserica ortodoxa.

De departe insa atractia locului raman narcisele despre care au vorbit si realizatorii documentarului Wild Carpathia, dedicat celor mai spectaculoase tinuturi din tara noastra.

Poiana Narciselor poate fi o destinatie minunata de weekend, iar pe 17 mai in zona este sarbatoare.

 Vezi video in pagina urmatoare!