Acasă Sanatate Faci popcorn la microunde? Nu o sa mai mananci dupa ce o...

Faci popcorn la microunde? Nu o sa mai mananci dupa ce o sa citesti asta

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cand ne uitam la un film rontaim cu placere popcorn. Pentru ca se face mai usor, de cele mai multe ori preferam popcornul la microunde si alegem porumbul clasic de floricele. Insa, nimeni nu isi poate imagina cat de periculos este acesta pentru sanatatea noastra.

In general, popcornul nu ar trebui sa fie un pericol pentru sanatatea noastra. Popcornul era candva o gustare benefica pentru sanatate. Insa, in ultimii ani, popcornul clasic (din porumb de floricele), facut pe aragaz, in tuci, a fost inlocuit de popcornul la microunde.

Daca citim eticheta unei pungi de popcorn pentru microunde, vei constata ca ingredientele regasite in ea nu se limiteaza doar la boabe de porumb si sare. Majoritatea contine ulei de soia partial hidrogenat, una dintre cele mai toxice grasimi trans, precum si alte tipuri de grasimi nesanatoase.

De departe, insa, cele mai periculuase sunt aromele artificiale oferite de aditivi alimentari nocivi.

Mai multi medicii au ajuns la concluzia ca popcornul la microunde ne afecteaza sanatatea dupa ce au dignosticat cu diverse boli mai multi pacienti care consumau zilnic mai multe pungi de floricele cu diverse arone.

Unul dintre pacienti a venit la medic cu grave probleme respiratorii. Bolnavul consuma zilnic mai multe pungi de floricele de porumb cu aroma de unt, care prin prepararea la cuptorul cu microunde emanau o substanta aromata numita diacetil.

Potrivit unui expert american, popcornul nu se „opreste” numai la plamani, respectiv floricelele la punga, facute la microunde, pun in pericol fertilitatea.

Astfel, o substanta chimica din ambalaj, care ar avea, conform expertului american, „o stransa legatura cu infertilitatea”, trece in cele 2-3 minute petrecute in cuptor in floricele, si apoi in organism. Expertul a fost sustinut mai apoi si de un studiu al UCLA (Universitatea din California, Los Angeles). „Ajuns in organism, acest acid ramane timp de mai multi ani, acumulandu-se pana la cote alarmante, si putand astfel cauza infertilitatea”, spune acesta.

In plus, in cadrul testelor pe animale s-a demonstrat ca substantele pe care le contine popcornul la punga, combinate, pot cauza cancer la ficat, cancer testicular sau pancreatic.

In plus, in urma unui studiu realizat in cinematografele din SUA, a rezultat ca o punga de popcorn de marime medie si o bautura contin aproximativ 1.600 de calorii.