Acasă Sanatate La ce RISC te expui cand consumi zilnic un pahar de bautura...

La ce RISC te expui cand consumi zilnic un pahar de bautura care contine ZAHAR!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Potrivit oamenilor de stiinta, consumand un singur pahar de bautura carbogazoasa dulce in fiecare zi riscul dezvoltarii diabetului de tip II creste cu o cincime, potrivit mediafax.ro.

Un amplu studiu recent, la care au participat aproximativ 30.000 de persoane, a demonstrat ca riscul putea creste si cu 22% in cazul consumului zilnic al unei cutii obisnuite de bautura racoritoare care contine zahar, scrie dailymail.co.uk.

De altfel, specialistii au stabilit anterior ca acest tip de bauturi este responsabil pentru cresterea in greutate si aparitia obezitatii, atragand, de asemenea, atentia asupra faptului ca ar putea duce si la declansarea diabetului de tip II, prin cresterea rezistentei la insulina.

Aparitia diabetului de tip II este determinata in primul rand de stilul de viata sedentar, de cresterile de masa corporala si de adoptarea unui regim alimentar dezechilibrat. Boala apare in momentul in care organismul isi pierde capacitatea de a procesa zaharul din sange, acesta acumulandu-se in cantitate mare si afectand, in timp, diferite organe.

„Tinand cont de cresterea consumului de bauturi dulci in Europa, mesajul cu privire la efectele daunatoare ale acestora asupra sanatatii ar trebui transmise imediat catre populatie. Mai mult, numarul de persoane care au participat la acest studiu si care au fost afectate de consumul de bauturi dulci demonstreaza ca rezultatele cercetarii noastre nu sunt deloc intamplatoare”, a afirmat medicul Matthew Hobbs, unul dintre autorii studiului.