Acasă Stirile zilei Social Cum va fi VREMEA luni si marti! Vezi temperaturile din tara si...

Cum va fi VREMEA luni si marti! Vezi temperaturile din tara si din Bucuresti!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Luni, vremea va continua sa se incalzeasca in jumatatea de sud-est a tarii, dar gradul de instabilitate atmosferica se va accentua in majoritatea regiunilor si se va manifesta prin dezvoltari noroase convective, averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie si izolat caderi de grindina.

Astfel de fenomene se vor semnala ziua in regiunile vestice, sud-vestice, nordice si centrale, precum si in zona de munte, iar seara si noaptea se vor extinde si in restul teritoriului. Pe arii restranse cantitatile de apa vor depasi 20…25 l/mp si izolat 40 l/mp, in special in jumatatea de vest a tarii. Exceptie va face partea de sud-est a teritoriului, unde numai izolat vor fi ploi de scurta durata, iar in a doua parte a intervalului in Dobrogea vor fi conditii de ceata. Temperaturile maxime vor avea valori de la 22 de grade in Maramures pana la 31 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime se vor situa intre 9 si 19 grade.

In BUCURESTI:

Luni, vremea va continua sa se incalzeasca, dar gradul de instabilitate atmosferica va fi in crestere, indeosebi in a doua parte a intervalului. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului seara si in cursul noptii. Temperatura maxima va fi de 29…30 de grade, iar cea minima de 15…17 grade.

In TARA:

Marti, vremea va fi instabila, cu precadere in sudul, centrul, nordul si nord-estul tarii, precum si in zona de munte unde manifestarile de instabilitate atmosferica vor fi accentuate. In aceste regiuni vor fi dezvoltari noroase convective, averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului cu aspect de vijelie si izolat caderi de grindina. Local cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp si izolat 40 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala local in partea de vest a teritoriului si pe arii restranse in cea de sud-est. Temperaturile maxime, in scadere fata de ziua precedenta, vor avea valori de la 20 de grade in Dealurile de Vest pana la 28 de grade in estul Munteniei, sud-estul Moldovei si Dobrogea, iar cele minime se vor situa intre 9 si 19 grade.

Sursa: mediafax.ro