Acasă Stirile zilei Klaus Iohannis, mesaj pentru romani: „Nu luati cu asalt magazinele si farmaciile!...

Klaus Iohannis, mesaj pentru romani: „Nu luati cu asalt magazinele si farmaciile! Evitati propagarea de stiri false, alarmiste”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Presedintele Klaus Iohannis i-a avertizat pe romani ca sunt tinta unor campanii de dezinformare si le-a solicitat sa nu contribuie la „diseminarea unor informatii care produc isterie, anxietate si comportamente irationale”.

„Evitati propagarea de stiri false, alarmiste, nu contribuiti la diseminarea unor informatii care produc isterie, anxietate si comportamente irationale. Daca auziti un zvon, nu il raspanditi mai departe si descurajati-i pe ceilalti sa o faca!

Pandemia de informatii false si de minciuni este extrem de periculoasa si de nociva.

Informati-va doar din surse oficiale! Urmariti comunicarile publice facute de institutiile statului, urmariti canalele oficiale de transmitere a stirilor. Am constatat cu totii cat de mult rau pot produce asemenea stiri false, precum cele care circula acum – cica orase intregi din Romania urmeaza sa intre in carantina.

Nu ne aflam intr-un asemenea scenariu! Nu luati cu asalt magazinele si farmaciile!

Intr-o forma sau alta, intr-o proportie mai mare sau mai mica, toti suntem afectati de contextul actual. Sunt sectoare ale economiei care sufera pierderi grele in aceste zile, sunt multe companii a caror activitate este periclitata.

Din acest motiv, am prezidat ieri prima sedinta a unui grup de lucru interguvernamental constituit special pentru a identifica acele cai si solutii directe menite sa sprijine aceste sectoare si mediul de afaceri. In urma procesului de analiza, vom veni cu masurile care pot ajuta direct si eficient.

Desi nimeni nu poate oferi garantii, sunt optimist ca vom trece impreuna cu bine peste aceasta grea incercare pentru romani si pentru Romania. Separati suntem slabi in fata oricarei vulnerabilitati, pe cand impreuna, cu omenie, incredere si spirit de intrajutorare, vom reusi sa depasim toate obstacolele”, a spus presedintele, intr-o declaratie de presa la Cotroceni.