Acasă Sanatate 5 motive pentru care esti mereu infometat

5 motive pentru care esti mereu infometat

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Starea de foame poate fi provocata de mai mulți factori. Daca, de obicei, ti-e foame atunci cind au trecut cateva ore bune de ultima oara cand ai stat la masa, alte ori se poate sa fi mancat chiar si cu 20 de minute inainte.

Senzatia de foame poate trada probleme de sanatate ale organismului, dar si probleme de sanatate mintala. Este foarte bine sa fim atenti la ritmul in care functioneaza metabolismul nostru si sa ne dam seama atunci cand cere mancare prea des. Iata de ce te simti infometat tot timpul.

  1. Deshidratarea poate fi confundata cu foamea

Este posibil ca atunci cand apare senzatia de foame sa fie, de fapt, vorba despre deshidratare. Atunci cand resimti senzatia de foame, este indicat sa bei un pahar cu apa si sa astepti intre 15 si 20 de minute pentru a vedea daca aceasta a disparut. Confuzia dintre foame si sete se produce undeva in creier, in hipotalamus, zona care regleaza setea si apetitul.

  1. Esti prea stresat

Stresul creste nivelul de hormoni in organism, iar din acest motiv poate aparea o senzatie de foame constanta. Combinat cu oboseala, acesta creste semnificativ apetitul, intrucat organismul are nevoie din ce in ce mai multa energie pentru a functiona. In loc sa mananci constant in perioadele dificile si pentru a evita tendinta de ingrasare, incearca sa te relaxezi si sa te odihnesti mai mult, iar senzatia de infometare va disparea.

  1. Esti influentat de ceea ce vezi

Atit la televizor, cat si pe internet, esti bombardat de imagini cu fel de fel de preparate delicioase. Aceste imagini iti raman in minte si te fac sa te gandesti la ele, chiar si in mod inconstient. In aceste cazuri, senzatia constanta de foame este de fapt o pofta care cere satisfacuta, si nu neaparat o nevoie a organismului.

  1. Nu ai un program stabil de mancat

Atunci cand ai un program foarte incarcat, tinzi sa sari peste anumite mese, cum ar fi micul dejun. Masa de dimineata este foarte importanta, intrucat te alimenteaza cu energie si te poate face sa te simti satul pentru tot restul zilei. Asadar, senzatia constanta de infometare poate fi cauza unui program neregulat de alimentatie.

  1. Nu mananci echilibrat

Nu este de ajuns sa ai un program corect de alimentatie si sa te hidratezi corespunzator. Organismul cere proteine, carbohidrati si grasimi in egala masura. Atunci cand una dintre acestea lipsesc cu desavarsire din regimul tau, apare senzatia de infometare. Incearca sa ai un meniu diversificat si echilibrat, care sa-ti asigure aportul zilnic de grasimi, proteine si carbohidrati necesari.

Sursa: click.ro