Acasă Sanatate 13 schimbari in obiceiurile tale alimentare care te vor slabi GARANTAT!

13 schimbari in obiceiurile tale alimentare care te vor slabi GARANTAT!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Suntem deja in sezonul de vara iar hainele s-ar putea sa nu va incapa asa cum ati dori. Daca vreti sa slabiti fara mare efort fara o cura de slabire draconica este cazul sa recurgezi la aceste mici schimbari in obiceiurile alimentare! Succes garantat.

 
1. Mananca de 5-6 ori pe zi, in cantitati mai mici decat la una din cele trei mese obisnuite.

Un studiu sud-african a descoperit ca barbatii care isi imparteau micul dejun si mancau cate putin din ora in ora acumulau cu 30% mai putine calorii decat cei care mancau intregul mic dejun dintr-o data.

Distribuind mancarea astfel. Pancreasul secreta doar cate putin insulina, pastrand glicemia constanta si astfel reducand senzatia de foame.

2. Evita ingredientele calorice. Mananca fructe cu inghetata, nu inghetata cu fructe. Mananca salata cu branza, nu branza cu salata. Mai putina carne, mai multe legume. Si tot asa.

3. Apa, nu suc. Poti bea un fresh de portocale la micul dejun. Dar in rest evita orice suc, mai ales pe cele din comert, care, oricat de naturale se pretind a fi, tot contin o groaza de zahar.

Daca le vei bea, nu vei face decat sa-ti agravezi senzatia de foame, ceea ce nu se intampla in cazul consumului de apa.

4. Redu portiile. Cercetarile au constatat ca tindem sa mancam tot din farfurie, indiferent cat de mult este. Foloseste platouri mai mici.

5. Mananca numai intr-un anumit loc. Gata cu rontaitul la televizor sau in dormitor!

6. Consuma cruditati la fiecare masa. Morcov si telina rasa, ridichi si chiar conopida, fructe de tot felul sa nu-ti lipseasca de la nicio masa. Te vei satura cu mai putine calorii in acest fel.

7. Nu te aprovziona cu alimente calorice. Fa-ti de cap cu prajitura sau inghetat in oras, dar nu lua galeata cu inghetata acasa, pentru a nu fi tentat sa o mananci pe toata deodata!

8. Serveste masa ca la restaurant. Pune mancarea pe platouri si adu-le asa la masa, in loc sa vii cu toata oala sau castronul in sufragerie. Chiar poti sa strangi ce a ramas in cratita inainte sa te asezi la masa. Asa nu vei mai fi ispitit sa te servesti a doua oara.

9. Incepe masa cu o supa sau o salata. Daca mananci legume ce contin un procent mare de apa, precum dovlecei, rosii si castraveti, vei consuma si mai putine calorii. Cu toate acestea, nu este recomandat sa iti propui sa bei numai apa la cina, fiindca organismul proceseaza diferit foamea si setea si nu sesizeaza satietatea daca vei consuma exclusiv lichide. Orice proces de digestie incepe in gura, masticatia avand un rol esential in acest sens. De aceea, nu sunt recomandate exclusiv alimente lichide, pentru ca acestea nu au timp sa fie descompuse si procesate de organism.

11. Gateste cu multe legume. In loc de paste cu sos, fa-ti paste cu legume. La acelasi volum de mancare, caloriile vor fi mai putine. In loc de inca un ou, mai multa branza sau costita, poti adauga legume la omleta.

12. Evita alimentele rafinate. Cum le recunosti? Sunt foarte deschise la culoare: uleiul rafinat este galben-pai, cel de masline galben-inchis spre verde. La fel, zaharul alb si faina alba iti cresc glicemia prea rapid, iar cand aceasta coboara, iti va mai foame decat daca ai fi consumat putin zahar brun si faina integrala, care iti vor mentine glicemia la un nivel constant – chiar daca aceasta va creste usor, o va face o perioada mai lunga de timp, fara o curba brusca.

Opteaza pentru painea integrala si orezul brun. Un studiu al Universitatii Harvard realizat pe 74.000 de femei arata ca cele care mancau doua portii zilnice de cereale integrale prezentau un risc de obezitate cu 49% mai mic decat cele care mancau alimente rafinate.

13. Inlocuieste grasimile rele cu grasimi bune (avocado si ulei de masline in loc de ulei vegetal rafinat sau margarina), dar nu le consuma mai mult ca inainte. Contin acelasi numar de calorii.